Tips!
Byt ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix för att få en glutenfri kaka.
Fler goda recept:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk sockerkaka med kanelbullerippel som gör att den smakar som mitten på en kanelbulle. Vill du göra den goda kakan äggfri byter du enkelt ut äggen mot spadet från en förpackning konserverade kikärter.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform, ca 23 cm i diameter, generöst med smör.
Smält smöret till smeten i en kastrull på låg värme. Rör ner mjölken och ställ det åt sidan.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med en elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna noga och vänd sedan försiktigt ner det i smeten med en slickepott. Vänd till slut in smörblandningen i smeten.
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen i en skål. Häll 1⁄3 av smeten i formen. Strö över hälften av kryddorna och täck med ytterligare 1⁄3 smet. Strö över resten av kryddorna och ringla över resten av smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min, känn gärna med en provsticka så den är färdiggräddad. Låt kakan svalna lite och vänd sedan upp den på ett galler eller fat för att svalna helt under formen.
Byt ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix för att få en glutenfri kaka.
Fler goda recept: