Läs mer:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Supergod och saftig kanelbullesockerkaka som bakas i långpanna. Kakan blir fint marmorerad och toppas med en len och god frosting. Den perfekta kombinationen mellan kanelbulle och sockerkaka.
Media laddas
Börja med fyllningen. Blanda ihop brun farin strö, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
Sätt ugnen på 175 grader och smör en långpanna, 28 x 35 cm och bröa den med mjöl.
Smält smöret till smeten i en kastrull och häll i mjölken. Ställ det åt sidan.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Vänd försiktigt runt till en jämn smet. Vänd till sist ner smörblandningen.
Häll hälften av kaksmeten i formen och bred ut den över hela bottnen. Strö över hälften av kryddblandningen över smeten och häll sedan på resten av kaksmeten. Häll på det sista av kryddblandningen och rör om med skaftet på en slev så smeten blir marmorerad.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min, känn med en provsticka så kakan är färdiggräddad. Låt den kallna.
Vispa ihop färskost, smör, grädde och vaniljsocker till en slät kräm. Tillsätt florsockret, lite i taget, under vispning tills en fluffig frosting. Bred på frostingen på kakan och strö eventuellt över lite kanel på toppen.
Läs mer: