Recept ur "Baka i långpanna deluxe" av Frida Skattberg (Bonnier Fakta) Foto: Helén Pe
Annons: "Baka i långpanna deluxe" hittar du här! (Extern länk)
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sockerkaka som smakar kanelbullar. Så gott och enkelt!
Jag antar att jag inte är ensam om att bli sådär galet sugen på nygräddade kanelbullar, men inte har tid eller ork att stå i köket i flera timmar? Händer det dig också? Ja, då är detta receptet för dig! Kanelbullesockerkakan är en luftig och saftig sockerkaka som smakar precis som nygräddade kanelbullar, färdig på knappt en timme. Frida Skattberg
Förbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge.
Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
Gör sockerkakssmeten. Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet.
Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet.
Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Gör frostingen. Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting.
Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra eventuellt lite kanel över före servering.
Recept ur "Baka i långpanna deluxe" av Frida Skattberg (Bonnier Fakta) Foto: Helén Pe
Annons: "Baka i långpanna deluxe" hittar du här! (Extern länk)
Recept från Mitt kök