Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelbullepannkakor

Små pannkakor med smak av kanelbulle. Perfekt när du inte orkar baka bullar men vill åt den goda smaken. 

Kanelbullepannkakor
Kanelbullepannkakor
Kanelbullepannkakor
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 tskbakpulver
  • 3 dlfilmjölk
  • 1ägg- uppvispat
  • 1 msksmör- smält

Till stekning

  • 2 msksmör

Fyllning

  • 0,5 dlfarinsocker
  • 1,5 mskkanel- mald
  • 2,5 msksmör

Tillbehör

  • lönnsirap- ev

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, socker, salt, bikarbonat och bakpulver i en skål. Tillsätt filmjölk, ägg och smör och rör om till en slät och ganska tjock smet.

  2. Fyllning: Blanda alla ingredienser i en liten skål. Häll fyllningen i en liten spritspåse.

  3. Stek ca ¾ dl pannkakssmet åt gången i en stekpanna.Spritsa ut fyllningen i en spiral från mitten och ut mot sidorna innan pannkakan vänds. Vänd på den och stek den andra sidan. Servera gärna pannkakorna med lönnsirap.

Vad tyckte du om receptet?