Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelbullekladdkaka - drömgod kombo av kladdkaka och kanelbulle

Recept på kanelbullekladdkaka. När du är bullsugen men har ont om tid är detta den bästa kakan. Smeten rörs ihop i kastrullen och kakan gräddas enbart 12 minuter för att bli lite härligt kladdig.

Kanelbullekladdkaka - drömgod kombo av kladdkaka och kanelbulleKanelbullekladdkaka - drömgod kombo av kladdkaka och kanelbulleKanelbullekladdkaka - drömgod kombo av kladdkaka och kanelbulle
Kanelbullekladdkaka - kladdkaka med smak av kanelbulle! Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 mskkardemummakärnor
  • 150 gsmör
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 dlströsocker
  • 1 krmsalt
  • 3ägg

Fyllning

  • 25 gsmör
  • 1,5 mskkanel- mald
  • 1,5 mskströsocker

Garnering

  • 0,5 dlpärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stöt kardemumman i en mortel. Smält smöret i en kastrull.

  2. Blanda ner mjöl, socker, kardemumma, salt och ägg i kastrullen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  3. Fyllning: Smält smöret och blanda med kanel och socker. Ringla blandningen i en spiralform på kakan. Strö över pärlsocker.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 12-15 min. Låt kakan svalna på galler innan den serveras.

Vad tyckte du om receptet?

Recept Cecilia Lundin Styling Petra Lindstrand

Recept till klassiska kanelbullar och kladdkaka

Läs mer: 

Bästa receptet på knäckig äppelpaj

Recept på klassiska chokladbollar