Recept Cecilia Lundin Styling Petra Lindstrand
Recept till klassiska kanelbullar och kladdkaka
Läs mer:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kanelbullekladdkaka. När du är bullsugen men har ont om tid är detta den bästa kakan. Smeten rörs ihop i kastrullen och kakan gräddas enbart 12 minuter för att bli lite härligt kladdig.
Sätt ugnen på 200°. Stöt kardemumman i en mortel. Smält smöret i en kastrull.
Blanda ner mjöl, socker, kardemumma, salt och ägg i kastrullen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Fyllning: Smält smöret och blanda med kanel och socker. Ringla blandningen i en spiralform på kakan. Strö över pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen 12-15 min. Låt kakan svalna på galler innan den serveras.
Recept Cecilia Lundin Styling Petra Lindstrand
Läs mer: