Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiska kanelbullar är alltid lika uppskattat! Här bakas de med mandelmjöl och kokosmjöl.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg pappersformar på en plåt.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
Vispa ihop ägg, vispgrädde och sötströ i en stor skål. Rör ner alla torra ingredienser och rör tills allt blandats ordentligt. Låt svälla i cirka 20 minuter.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper (platta till med fuktiga händer först). Dra försiktigt bort det översta papperet.
Blanda smör, kanel och sötströ, kör i mikron ett par sekunder så det blir riktigt mjukt.
Bred på fyllningen. Rulla ihop rullen, hjälp till med en vass kniv om den inte lossnar från papperet.
Låt rullen stå i kylen i 30 minuter och rulla ut och lossa papperet. Skär upp rullen i 10 bitar. Lägg i bullpappren på plåten.
Pensla med vispat ägg och strö över kokos. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Recept från Mitt kök