Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Var så god, här får du ett recept på jättegoda kanelbullar som är som gjorda för att njuta av i solen utomhus.
Smula jästen i en bunke, gärna i en köksmaskin. Häll i mjölken. Blanda i socker och salt. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i ca 15 min tills jästen börjar bubbla på ytan.
Tillsätt 3 dl mjöl och arbeta ihop till en lös deg. Tillsätt smöret i klickar och arbeta in det i degen. Tillsätt resten av mjölet i omgångar, degen får inte bli för hård. Knåda degen i ca 10 min. Täck med plastfolie och låt jäsa i ca 1 1/2 tim till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång kaka, ca 28 x 50 cm. Bred på smör och strö över socker och kanel. Vik varje platta två gånger, så att det blir tre lager deg. Kavla ut försiktigt så att degen blir jämn och skär varje degplatta i ca 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna och forma dem till snurror. Lägg snurrorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Pensling: Vispa upp äggulan med vatten och salt. Pensla snurrorna med blandningen.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på ett galler under bakduk. Garnera bullarna med siktat florsocker.