Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk saftiga kanelbullar som blir extra goda med salt kola. De här bullarna vill du inte missa, de är oemotståndliga.
Lös upp jästen i mjölken och tillsätt mjöl, socker, smör och kardemumma. Knåda ihop till en deg i en köksassistent. Tillsätt saltet.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
Kanelfyllning: Rör ihop smör, socker, kanel och mjöl till en krämig konsistens.
Kolafyllning: Rör ihop dulce de leche och salt.
Sockerlag: Koka upp vatten och socker i en liten kastrull.
Ta kastrullen från plattan och låt lagen kallna.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på kanelfyllningen på halva rektangeln och dulce de leche-fyllningen på den andra halvan. Vik över degen kortsida till kortsida så de olika fyllningarna hamnar på varandra. Skär degen i remsor, tvinna dem
och rulla ihop till en bulle med änden under bullen. Lägg bullarna
i bullformar ställda på en plåt.
Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min. Pensla bullarna med sockerlag direkt när de tagits ur ugnen. Låt dem svalna på galler.