Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelbullar med salt kola – recept

Klassisk saftiga kanelbullar som blir extra goda med salt kola. De här bullarna vill du inte missa, de är oemotståndliga. 

Kanelbullar med salt kola – recept
Kanelbullar med salt kola – recept
Kanelbullar med salt kola – recept
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 500 gmjölk
  • 900 gvetemjöl- (15 dl)
  • 150 gströsocker
  • 120 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 tskkardemummakärnor- mortlade
  • 1 tsksalt

Kanelfyllning

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlfarinsocker
  • 2 mskkanel- mald
  • 1 mskvetemjöl

Kolafyllning

  • 200 gdulce de leche
  • 1 krmsalt

Sockerlag

  • 1 dlvatten
  • 0,75 dlströsocker

Pensling och garnering

  • 1ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt mjöl, socker, smör och kar­de­mumma. Knåda ihop till en deg i en köksassistent. Tillsätt saltet. 

    Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

  2. Kanelfyllning: Rör ihop smör, socker, kanel och mjöl till en krämig konsistens.

  3. Kolafyllning: Rör ihop dulce de leche och salt.

  4. Sockerlag: Koka upp vatten och socker i en liten kastrull.

    Ta kastrullen från plattan och låt lagen kallna.

  5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på kanelfyllningen på halva rektangeln och dulce de leche-fyllningen på den andra halvan. Vik över degen kortsida till kortsida så de olika ­fyllningarna hamnar på varandra. Skär degen i remsor, tvinna dem

    och rulla ihop till en bulle med änden under bullen. Lägg bullarna

    i bullformar ställda på en plåt.

  6. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

    Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min. Pensla bullarna med sockerlag direkt när de tagits ur ugnen. Låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?