Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelbullar med salt kola

Klassisk saftiga kanelbullar som blir extra goda med salt kola. De här bullarna vill du inte missa, de är oemotståndliga. 

Cecilia Hagerling Larsson
Kanelbullar med salt kola
Kanelbullar med salt kola
Kanelbullar med salt kola
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 500 gmjölk
  • 900 gvetemjöl- (15 dl)
  • 150 gströsocker
  • 120 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 tskkardemummakärnor- mortlade
  • 1 tsksalt

Kanelfyllning

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlfarinsocker
  • 2 mskkanel- mald
  • 1 mskvetemjöl

Kolafyllning

  • 200 gdulce de leche
  • 1 krmsalt

Sockerlag

  • 1 dlvatten
  • 0,75 dlströsocker

Pensling och garnering

  • 1ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt mjöl, socker, smör och kar­de­mumma. Knåda ihop till en deg i en köksassistent. Tillsätt saltet. 

    Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

  2. Kanelfyllning: Rör ihop smör, socker, kanel och mjöl till en krämig konsistens.

  3. Kolafyllning: Rör ihop dulce de leche och salt.

  4. Sockerlag: Koka upp vatten och socker i en liten kastrull.

    Ta kastrullen från plattan och låt lagen kallna.

  5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på kanelfyllningen på halva rektangeln och dulce de leche-fyllningen på den andra halvan. Vik över degen kortsida till kortsida så de olika ­fyllningarna hamnar på varandra. Skär degen i remsor, tvinna dem

    och rulla ihop till en bulle med änden under bullen. Lägg bullarna

    i bullformar ställda på en plåt.

  6. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

    Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min. Pensla bullarna med sockerlag direkt när de tagits ur ugnen. Låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?