Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kanel och mörk choklad är en mycket god kombination i kanelbullar.
Smält smöret och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan.
Tillsätt salt, socker, kardemumma och vetemjöl, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.
Täck över med bakduk och låt jäsa ca 40 min tills degen är dubbelt så stor. Grovriv chokladen.
Stjälp ut den jästa degen på väl mjölad arbetsbänk och knåda den. Dela degen i två delar och kavla dem till rektanglar, ca 30 x 50 cm. Hyvla över smöret med hjälp av en osthyvel. Strö över choklad, socker och kanel. Vik degen dubbel, tryck till försiktigt och skär i remsor, ca 2 cm breda.
Tvinna remsorna och gör en luftig knut. Lägg knutarna i bullformar ställda på plåtar. Täck över med bakdukar och låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.