Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelbullar med cream cheese-glaze och hasselnötter

Supergoda kanelbullar, som du garnerar med underbar cream cheese-frosting. Malen kanel i fyllningen kan bytas ut mot kardemumma.

Kanelbullar med cream cheese-glaze och hasselnötterKanelbullar med cream cheese-glaze och hasselnötterKanelbullar med cream cheese-glaze och hasselnötter
Fot: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 satsvetedeg- se grundrecept
  • 1ägg

Fyllning

  • 5075 gsmör- rumsvarmt
  • 0,67 dlströsocker
  • 1,5 mskkanel- malen

Frosting

  • 100 gcream cheese
  • 1 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljpulver- eller 1 msk vaniljsocker
  • 3 msksmör- rumsvarmt

Garnering

  • 45 mskhasselnötskärnor- rostade

Gör så här

  1. Gör degen enligt grundreceptet.

  2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

  3. Utbakning. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en kaka, 35 x 35 centimeter. Bred på fyllningen. Rulla ihop degkakan till en längd, som en rulltårta. Skär längden i 16 bitar. Ställ bitarna i 2 små långpannor med bakplåtspapper och platta ut lite med handen. Pensla med uppvispat ägg och jäs utan bakduk ca 30 minuter.

  4. Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt svalna.

  5. Vispa ihop cream cheese, florsocker och vanilj. Vispa i smöret i klickar.

  6. Bred glasyren på bullarna. Hacka hasselnötterna och strö över bullarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på vetedeg till bullar hittar du HÄR!

Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök