Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga kanelbullar med frisk smak. Med äppeljuice i degen och äppelmos i fyllningen får kanelbullarna en frisk smak.
Ta fram och låt alla ingredienser bli rumstempererade. Smula jästen i en köksassistent eller bunke. Tillsätt äppeljuice och rör om så att det blandas.
utbakningen). Klicka ner smöret och arbeta degen kraftigt i minst 5 minuter till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
Rör samman smör, socker kanel och majsstärkelse till fyllningen. Blanda ner äppelmoset.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kanske behövs lite mera mjöl men var försiktig med mjölmängden, bullarna blir saftigare med mindre mängd. Kavla ut degen till en stor rektangel.
Skär i cirka 2 centimeter breda remsor, dela dem på längden men låt dem hänga ihop högst upp. Vrid dem och forma en lös knut (det blir mindre kladdigt om man gör det på en tallrik med strösocker).
Låt jäsa övertäckt på bakplåtspappersklädd plåt cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Tips! testa att baka ut bullarna i långpanna. Se recept här.
Recept från Mitt kök