Tips för extra saftiga kanelbullar
• För att få saftiga bullar använd så lite mjöl som möjligt. Alla degar är olika. Ibland behövs inte den mängden mjöl som står i receptet. Spara en eller ett par deciliter till utbakningen.
• Ju längre jästid – desto saftigare bullar. Stressa inte!
• Baka med smör.
• Pensla med sockerlag efter gräddning (en sockerlag kokad på ½ dl vatten och ½ dl strösocker). Den stelnade sockerlagen förhindrar nämligen fukt att avdunsta vilket gör att bullarna håller sig saftiga längre.
3 olika fyllningar till dina kanelbullar
För dig som vill göra något extra – här under följer tre riktigt goda varianter av kanelbullar som är värt att testa. Med mörk choklad, blåbär eller vanilj:
Kanelbullar med mörk choklad



Kanel och choklad är en mycket god kombination i bullar. Följ grundreceptet ovan men i fyllningen av smör, socker och kanel – bryt även ner bitar av 200 gram mörk choklad (70%).
Blåbärsbullar
Följ grundreceptet ovan, men byt ut fyllningen till: Smör (150g), blåbär (5-6 dl) och syltsocker (2,5 dl) som fyllning. Har du inte syltsocker hemma går det bra att använda strösocker mixat med lite potatismjöl.
Vaniljbullar
Följ grundreceptet ovan, men byt ut fyllningen till: Smör (150g), strösocker (8 msk) och vaniljsocker (4 msk).
Kanelbullar med mandelmassa
Följ grundreceptet på klassiska kanelbullar, och med samma fyllning. Men avsluta med att hyvla mandelmassa ovanpå!
Så snurrar du kanelbullar
Dela degen i två delar. Kavla den ena delen till en jämn och avlång rektangel på mjölat bakbord. Bred på hälften av fyllningen och vik ihop degen. Kavla lätt på ovansidan av den vikta degen. Skär degen i ca 15 avlånga strimlor. Tvinna varje strimla och snurra ihop dem till en bulle.
Fler recept på goda kanelbullar hittar du här:
Läs mer: Bästa receptet på knäckig äppelpaj