Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanel- och pumpaglass

Vackert orangefärgad krämig pumpaglass med mild kanelsmak.

Kanel- och pumpaglassKanel- och pumpaglassKanel- och pumpaglass
Krämig kanel-och pumpaglass. Foto: Charlie Drevstam

Kanel- och pumpaglass

  • 200 gmuskatpumpa
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 2kanelstänger- (ca 10 cm långa)
  • 1gelatinblad
  • 5äggulor
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Lägg en form på ca 1 liter i frysen. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i tärningar och koka dem mjuka i vatten i en kastrull. Häll av vattnet och mixa pumpan slät med mixerstav. Låt kallna.

  2. Koka upp grädde, mjölk och kanelstång. Sjud 5 min. Ta upp kanelstängerna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  3. Vispa äggulor och socker. Vispa ner blandningen i den varma gräddmjölken. Sjud till en tjock smet under omrörning.

  4. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen. Blanda ner 1 1/2 dl pumpapuré. Låt kallna.

  5. Frys blandningen i glassmaskin tills den fått krämig konsistens.

  6. Häll glassen i den kalla formen och förvara i frysen fram till servering. Låt glassen stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?