Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vackert orangefärgad krämig pumpaglass med mild kanelsmak.
Lägg en form på ca 1 liter i frysen. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i tärningar och koka dem mjuka i vatten i en kastrull. Häll av vattnet och mixa pumpan slät med mixerstav. Låt kallna.
Koka upp grädde, mjölk och kanelstång. Sjud 5 min. Ta upp kanelstängerna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Vispa äggulor och socker. Vispa ner blandningen i den varma gräddmjölken. Sjud till en tjock smet under omrörning.
Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen. Blanda ner 1 1/2 dl pumpapuré. Låt kallna.
Frys blandningen i glassmaskin tills den fått krämig konsistens.
Häll glassen i den kalla formen och förvara i frysen fram till servering. Låt glassen stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servering.