Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanel- och fullkornsknäcke med ost och havremjölk

Ibland är en ostsmörgås och ett glas kall mjölk det godaste mellanmålet. Här har du detta i ny tappning. Baka gärna kanel- och fullkornsknäcket någon dag i förväg.

Kanel- och fullkornsknäcke med ost och havremjölk
Kanel- och fullkornsknäcke med ost och havremjölk
Kanel- och fullkornsknäcke med ost och havremjölk
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kanel- och fullkornsknäcke

  • 8kakor
  • 2,5 dlvatten- kallt
  • 25 gjäst
  • 1 mskhonung
  • 1 tsksalt
  • 23 tskkanel- malen
  • 2,5 dlvetemjöl- grovt
  • 2,5 dlkornmjöl
  • 22,5 dlgrovt rågmjöl

Tillbehör

  • 8 dlhavremjölk
  • 8mager ost- 17% fetthalt
  • bregott
  • frukt- valfri

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Blanda vatten, jäst, honung och salt i en bunke eller degblandare.

  3. Tillsätt lite i taget av vetemjöl, kornmjölet och rågmjölet. Arbeta degen smidig.

  4. Låt degen vila 20-30 minuter.

  5. Dela upp degen i åtta lika stora bitar på ett lätt mjölat bakbord.

  6. Forma varje bit till en rund bulle. Kavla ut tunt.

  7. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, pudra över kanel, nagga med en gaffel och grädda cirka mitt i ugnen 6-8 minuter.

  8. Flytta över bröden till galler och låt svalna.

  9. Servera knäckebrödet med Bregott och ost som pålägg. Ett glas havremjölk och en frukt därtill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök