Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanapé med vinägersyrade kantareller och karljohanssvampcréme

Svampcrèmen kan förberedas och förvaras i spritspåse i kylen.

Kanapé med vinägersyrade kantareller och karljohanssvampcréme
Kanapé med vinägersyrade kantareller och karljohanssvampcréme
Kanapé med vinägersyrade kantareller och karljohanssvampcréme
Kanapé med vinägersyrade kantareller och karljohanssvampcréme Foto: Magnus Skoglöf

Kanapé med vinägersyrade kantareller och karljohanssvampcréme

  • 20brödrundlar av kavring

Vinägersyrade kantareller

  • 100 gkantareller- små
  • 1 dläppelcidervinäger
  • 1 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 2lagerblad
  • 6kryddpepparkorn
  • 2 kvistarbacktimjan

Karljohanssvampcréme

  • 200 gkarljohansvamp
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 100 gnaturell färskost
  • 1 tskchampagnevinäger
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Putsa och ansa kantarellerna, skär större svampar mitt itu. Koka upp vinäger, vatten, socker, lagerblad, kryddpeppar och timjan och låt koka ca 2 min. Häll den kokande lagen över kantarellerna. Låt svalna och ställ sedan kantarellerna i kylen ca 2 timmar.

  2. Crème: Ansa karljohanssvampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svampen med lök och vitlök i smör. Låt kallna.

  3. Mixa svampfräset med färskost och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en spritspåse.

  4. Spritsa crème på bröden och tryck dit de syrade kantarellerna. Garnera med späda timjansblad.

Vad tyckte du om receptet?