Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanapé med laxtartar, löjrom och wasabimajo

Kanapé med laxtartar, löjrom och wasabimajo är ett lyxigt drinktilltugg. Wasabimajonnäsen är ett spännande komplement till de klassiska svenska smakerna av lax, dill och löjrom. Vill man förenkla kan man skära bröden i fyrkanter och klicka ut röran.

Kanapé med laxtartar, löjrom och wasabimajoKanapé med laxtartar, löjrom och wasabimajoKanapé med laxtartar, löjrom och wasabimajo
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 glax- färsk, Msc- eller Asc-märkt
  • 4 msklöjrom- eller stenbitsrom
  • 2 mskrödlök- finhackad
  • 2 mskdill- finhackad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 6 skivorljust rostbröd- eller mörkt

Wasabimajo

  • 1 dlmajonnäs
  • 2 tskwasabipasta

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar. Rör ihop lax, rom, lök och dill. Krydda med salt och peppar.

  2. Wasabimajo: Rör ihop majonnäs och wasabi.

  3. Rosta eventuellt brödskivorna. Tryck ner en utstansningsring i ett av bröden, fyll den med ca 1 msk röra. Fortsätt på samma sätt så det blir fyra kanapéer av varje brödskiva. Spritsa en klick majonnäs på varje kanapé. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?