Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kamutvetesallad med rostbiff & senapskräm


Kamutvete är en antik vetesort från Egypten, som är dubbelt så stor som vanligt vete och mycket mer protein-, vitamin- och mineralrik. Smaken är mild och lite nötaktig och det passar mycket bra som matig bas i sallader.

Kamutvetesallad med rostbiff & senapskräm

Kamutvetesallad med rostbiff & senapskräm

Kamutvetesallad med rostbiff & senapskräm

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 400 grostbiff- tunt skivad, grillad
  • 4 dlkamutvete- kokt
  • 150 gsallad- blandad,till exempel babyspenat, rucola, romansallad
  • 1rödlök
  • 2avokador
  • 3tomater
  • 0,5 dlolivolja
  • salt
  • svartpeppar

Senapskräm:

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 tskhonung
  • 2 mskgräslök- finklippt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka kamutvetet enligt anvisningarna och lägg den i en stor skål.

  2. Skölj salladen och lägg den i skålen.

  3. Strimla rödlöken. Skär avokadorna och tomaterna i bitar och lägg allt i skålen.

  4. Ringla över olivolja, salta och peppra och blanda runt.

  5. Rör ihop ingredienserna till senapskrämen och servera salladen tillsammans med rostbiff.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök