Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kamutsallad Brazil

Kamut är ett egyptiskt helkornsvete. Det är inte alltid lätt att hitta, pröva i hälsokostbutiker. Det går också bra med annat helkornsvete, som dinkel-, durum- eller vanligt helkornsvete.

Kamutsallad Brazil
Kamutsallad Brazil
Kamutsallad Brazil
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6 dlkamutvete- helkorn
  • 6lime
  • 4papayor
  • 1spansk peppar (chili)- röd
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 3 dlkoriander- löst packade blad
  • 1,5 tskhavssalt

Gör så här

  1. Koka kamuten i rikligt med vatten under lock: 1 del kamut och 3 delar vatten, 45 minuter.

  2. Häll sedan av vattnet, spola den kall och lägg den i en skål. Riv skalet av limen och pressa saften. Rör ner det i kamuten.

  3. Kärna ur, skala och skär papayan i bitar. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Finhacka persilja och koriander.

  4. Blanda ner persilja och koriander. Smaka av med salt. Garnera med nötter och blomblad.

Vad tyckte du om receptet?