Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kamben griljerade med sötsyrlig äppel- och ingefärssås. Sötman från äpplet och hettan från ingefäran är verkligen två smakförhöjare på kambenen. Förbereds med fördel dagen före.
Skala och skär löken i klyftor. Skär äpplet i klyftor. Lägg lök och äpple i en gryta. Lägg i kamben och salt. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Koka upp och låt kambenen sjuda under lock i ca 1 tim tills köttet lossar från benet. Låt kambenen kallna i spadet.
Sås: Kärna ur och riv äpplet. Skala och riv ingefäran. Lägg äpple och ingefära i en kastrull och tillsätt vinäger, farinsocker, tomatpuré och salt. Låt koka i ca 5 min. Mixa sås slät med stavmixer.
Sätt ugnen på 250°. Ta upp kambenen från buljongen och torka av dem med hushållspapper. Lägg dem på en plåt. Bred såsen på kambenen. Griljera mitt i ugnen i ca 15 min tills de fått en fin krispig yta.
Skär kambenen i bitar. Strö över flingsalt och servera.