Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvtartar med ramslöksmajonnäs  

Kalvtartar med ramslöksmajonnäs är en läcker förrätt där majonnäs med ramslök ger smak och karaktär.

Kalvtartar med ramslöksmajonnäs  
Kalvtartar med ramslöksmajonnäs  
Kalvtartar med ramslöksmajonnäs  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 300 gkalvinnanlår
  • 0,5 dlhasselnötter- skalade, rostade
  • 1 msksesamfrön- rostade
  • 0,5friséesallad
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Majonnäs

  • 20ramslöksblad
  • 1äggula
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • baguetteskivor- rostade

Gör så här

  1. Majonnäs: Mixa ihop ramslök, äggula, senap och vinäger i en mixer. Mixa droppvis i olja till en slät och tjock majonnäs. Krydda med salt och peppar.

  2. Mortla hasselnötter och sesamfrön grovt.

  3. Ta fram köttet ur kylen och skiva tunt. Tärna skivorna smått.

  4. Lägg friséesallad på ett fat eller assietter. Toppa med tartar, majonnäs och nöt- och fröblandningen. Strö över flingsalt och peppar.

  5. Servera direkt med rostad baguette.

Vad tyckte du om receptet?