Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kalvstek med salsa verde. Så smart att laga kalvsteken ett par dagar innan och sedan bara skiva och servera kall till den smakrika örtsåsen salsa verde. En italiensk klassiker.
Bryn steken runtom i olja så att den får lite färg. Lägg steken i en stor gryta och häll på vin och vatten så att det täcker. Smula i buljongtärningarna.
Skala och skär moroten i -grova bitar. Skär löken i klyftor. Krossa vitlöken lätt med sidan av en kniv. Skalen kan vara kvar på lök och vitlök. Lägg morot, lök, vitlök, lagerblad, salt och pepparkorn i grytan. Koka upp och sjud på svag värme under lock till köttets innertemperatur är 65°. Skumma av då och då.
Ta upp köttet och låt det svalna. Förvara sedan i kyl till servering.
Salsa verde: Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr panna i 2–3 min tills de får lite färg. Låt svalna.
Grovhacka persiljan och låt stjälkarna vara med. Lägg persiljan i en matberedare tillsammans med blad och stjälkar från basilikan. Spar några basilikablad till garnering. Skala och lägg i vitlöksklyftorna och tillsätt sardeller, kapris och russin. Mixa och häll i oljan i en tunn stråle under tiden.
Häll såsen i en skål och rör i pinjenötterna, spara 2 msk till garnering.
Ta bort nätet från köttet och skär det i tunna skivor. Lägg köttet på ett stort fat och skeda över lite av såsen, servera resten bredvid. Garnera med de sparade pinjenötterna och basilikablad.