Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Täck ovansidan på kalvsteken med skivor av salami och stek i ugnen. Ta ut steken medan köttet fortfarande är lite rosa och servera med vitlöksstekta vita bönor och en sallad.
Sätt ugnen på 165 grader.
Salta och peppra kalvsteken, gör små snitt med en vass kniv med jämna mellanrum.
Skala och stick in vitlökarna i snitten.
Lägg på salamiskivorna så att de täcker steken på ovansidan.
Lägg på några kvistar salvia eller rosmarin. Bind upp steken med ett bindgarn så att allt sitter på plats.
Stek steken runtom i smör och olivolja, tills den fått en fin färg.
Lägg steken i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen tills stektermometern visar 65 grader och köttet fortfarande är lite rosa. Ta ut köttet ur ugnen och vira in det i aluminiumfolie och låt det vila i cirka 15 minuter.
Stek under tiden bönorna i olivolja, tillsätt den finhackade vitlöken och örterna mot slutet.
Servering: Dela vitlöken på mitten och stek snittytan i olivolja tills den här fått lite färg. Garnera steken med vitlöken och örter. Servera gärna med en sallad.
Recept från Mitt kök