Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvstek med salami

Täck ovansidan på kalvsteken med skivor av salami och stek i ugnen. Ta ut steken medan köttet fortfarande är lite rosa och servera med vitlöksstekta vita bönor och en sallad.

Kalvstek med salami
Kalvstek med salami
Kalvstek med salami
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kalvstek

  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 1kalvstek- eller lammstek (cirka kg)
  • 5vitlöksklyftor
  • 10salami
  • salvia- eller rosmarin
  • smör och olivolja- till stekning

Tillbehör

  • 1 burkbönor- (400 g) vita kokta stora
  • olivolja- till stekning
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • salvia- eller rosmarin

Till garnering

  • 1vitlök- hel
  • olivolja- till stekning
  • färska örter- salvia eller rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 165 grader.

  2. Salta och peppra kalvsteken, gör små snitt med en vass kniv med jämna mellanrum.

  3. Skala och stick in vitlökarna i snitten.

  4. Lägg på salamiskivorna så att de täcker steken på ovansidan.

  5. Lägg på några kvistar salvia eller rosmarin. Bind upp steken med ett bindgarn så att allt sitter på plats.

  6. Stek steken runtom i smör och olivolja, tills den fått en fin färg.

  7. Lägg steken i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen tills stektermometern visar 65 grader och köttet fortfarande är lite rosa. Ta ut köttet ur ugnen och vira in det i aluminiumfolie och låt det vila i cirka 15 minuter.

  8. Stek under tiden bönorna i olivolja, tillsätt den finhackade vitlöken och örterna mot slutet.

  9. Servering: Dela vitlöken på mitten och stek snittytan i olivolja tills den här fått lite färg. Garnera steken med vitlöken och örter. Servera gärna med en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök