Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvstek med rucola

Kalvstek som stekts med färska kryddor serveras med ett täcke av rucola och parmesanost.

Kalvstek med rucola
Kalvstek med rucola
Kalvstek med rucola
Annika Broman

Ingredienser

  • 800 gkalvstek- i nät
  • salvia- färsk, finhackad
  • rosmarin- färsk, finhackad
  • olivolja- vanlig
  • 2 dlvatten
  • 3 dlvin- rött
  • 100 grucola
  • 0,5 dlolivolja- siciliansk
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 2 msksky
  • 5080 gparmesan- hyvlad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Häll olja i en stekgryta (gärna av gjutjärn) så det täcker botten. Lägg i steken och låt den få stekyta runt om.

  2. Strö över örterna, häll på vinet och vattnet, sänk värmen och lägg på locket.

  3. Låt småsjuda på låg värme i cirka 35–55 minuter. Ös då och då och vänd steken några gånger. Kontrollera med stektermometer att innertemperaturen är 54–55 grader.

  4. Tag ur steken och slå in i smörpapper eller aluminiumfolie (smörpapper är mycket bättre för miljön). Låt skyn i pannan koka ned till hälften.

  5. Skiva köttet så tunt du bara kan (helst med skärmaskin) och lägg ut på ett uppläggningsfat.

  6. Vispa samman balsamvinäger, siciliansk olivolja och ett par matskedar av köttsaften. Häll över köttet, strö över rucola och hyvlad parmesan samt lite svartpeppar. Servera med grovt bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök