Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kalvstek som stekts med färska kryddor serveras med ett täcke av rucola och parmesanost.
Häll olja i en stekgryta (gärna av gjutjärn) så det täcker botten. Lägg i steken och låt den få stekyta runt om.
Strö över örterna, häll på vinet och vattnet, sänk värmen och lägg på locket.
Låt småsjuda på låg värme i cirka 35–55 minuter. Ös då och då och vänd steken några gånger. Kontrollera med stektermometer att innertemperaturen är 54–55 grader.
Tag ur steken och slå in i smörpapper eller aluminiumfolie (smörpapper är mycket bättre för miljön). Låt skyn i pannan koka ned till hälften.
Skiva köttet så tunt du bara kan (helst med skärmaskin) och lägg ut på ett uppläggningsfat.
Vispa samman balsamvinäger, siciliansk olivolja och ett par matskedar av köttsaften. Häll över köttet, strö över rucola och hyvlad parmesan samt lite svartpeppar. Servera med grovt bröd.
Recept från Mitt kök