Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvschnitzlar med Marsala

Marsalavinet passar väldigt bra i sås till kalvkött.

Kalvschnitzlar med MarsalaKalvschnitzlar med MarsalaKalvschnitzlar med Marsala

Ingredienser

  • 600 gkalvinnanlår- tunna skivor
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 mskolivolja
  • 50 gsmör
  • 2 dlmarsalavin

Garnering

  • 1 pktsalvia

Gör så här

  1. Vänd schnitzlarna i vetemjöl. Salta med 2/3 salt och peppra dem runt om. Hetta upp olja och hälften av smöret i en stor stekpanna.

  2. Bryn schnitzlarna hastigt på båda sidor. Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vinet i pannan och koka några minuter. Vispa ner det kalla smöret och låt bli varmt. Smaka av med ca 1/3 salt.

  3. Lägg upp köttet på varma tallrikar, häll på såsen och garnera med salvia.

Vad tyckte du om receptet?