Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvschnitzel med tryffelsalami och blomkålspuré

Så lättlagat - och så gott: Kalvinnanlår steks med tryffelsalami och serveras med blomkålspuré och sherrysås. Klart på 20 minuter! 

Kalvschnitzel med tryffelsalami och blomkålspuréKalvschnitzel med tryffelsalami och blomkålspuréKalvschnitzel med tryffelsalami och blomkålspuré
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 skivorkalvinnanlår- (à 125 g)
  • 10 skivortryffelsalami- tunna
  • 2 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlsherry- halvtorr

Puré

  • 500 gblomkål
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 0,5 krukabasilika

Tillbehör

  • tomater
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Puré: Bryt blomkålen i buketter. Lägg dem i en kastrull och fyll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud under lock tills blomkålen är mjuk, ca 10 min. Låt rinna av. Mixa blomkål och crème fraiche med mixerstav. Krydda med salt.

  2. Lägg salamiskivorna på köttet och tryck fast dem. Stek köttet med salamiskivorna nedåt i smör i en het stekpanna ca 1 minut. Vänd och stek ca 1 minut på andra sidan. Krydda med salt och peppar.

  3. Ta upp köttet och häll sherryn i pannan. Låt koka upp. Häll skyn över köttet.

  4. Servera köttet med sky, puré, tomater och citronklyftor. Garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?