Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvschnitzel med parmesanmos, citrusglaserad tomat och lök

En lättlagad och relativt snabb bjudrätt. Allt kan förberedas, bara köttet bör grillas i gästernas närvaro.

Kalvschnitzel med parmesanmos, citrusglaserad tomat och lök
Kalvschnitzel med parmesanmos, citrusglaserad tomat och lök
Kalvschnitzel med parmesanmos, citrusglaserad tomat och lök

Ingredienser

  • 4 skivorkalvschnitzel- av innanlår (à 125 g)
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Parmesanmos

  • 1 kgmandelpotatis- eller annann mjölig potatis
  • 3 dlmjölk
  • 1 msksmör
  • 2 dlparmesan- nyriven
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Citrusglaserad tomat och lök

  • 3 mskströsocker
  • 3 mskkalvfond
  • 4 mskbalsamvinäger
  • 1 dlmandarinsaft- pressad
  • 1röd spansk peppar- hackad
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 1 knippasalladslök- späd
  • 10körsbärstomater
  • 1 mskmandarinskal- strimlat

Tillbehör

  • sallad- blandad, gärna med rucola
  • olivolja

Gör så här

  1. Mos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Späd med mjölkblandningen och vispa med elvisp en kort stund till ett lätt mos. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.

  2. Tomat och lök: Smält socker tillsammans med kalvfond, balsamvinäger, pressad mandarinsaft i en liten kastrull. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt pepparfrukt och vitlök. Koka ihop tills ca 1 dl återstår.

  3. Ansa och strimla löken. Skär tomaterna i halvor. Vänd ner löken i citrusglaseringen och låt koka ca 1 min. Vänd sedan ner tomater och mandarinskal och låt allt bli varmt.

  4. Kött: Rumstemperera köttet och torka av med hushållspapper. Platta ut det med handen och pensla med olja. Krydda med salt och peppar.

  5. Hetta upp grillpannan. Grilla köttet ca 1/2 min på varje sida.

  6. Servera med parmesanmos, glaserade grönsaker och sallad med lite god olivolja.

Vad tyckte du om receptet?