Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvschnitzel med parmesan- och tryffelmos och tomatconcassé

Recept på en förförande god kalvschnitzel med lyxigt potatismos av parmesan och tryffel. En snabblagad varmrätt som får god sälta av sardeller.

Kalvschnitzel med parmesan- och tryffelmos och tomatconcasséKalvschnitzel med parmesan- och tryffelmos och tomatconcasséKalvschnitzel med parmesan- och tryffelmos och tomatconcassé
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2kalvschnitzlar- (à 150 g)
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Parmesan- och tryffelmos

  • 400 gpotatis- mjölig sort
  • 2 mskBreoliv- bredbar olivolja
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 1,5 dlparmesan- riven
  • 1 tsktryffelolja- av god kvalitet, t ex Plantin Delices

Tomatconcassé

  • 3tomater
  • 1schalottenlök
  • 4sardellfiléer
  • 1 msksmör
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • rucola
  • parmesan- riven

Gör så här

  1. Mos: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen med Breoliv med en elvisp. Koka upp mjölken. Häll den över potatisen och vispa till ett luftigt mos. Krydda med salt och blanda i osten. Smaksätt med tryffelolja.

  2. Concassé: Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Hacka sardellerna.

  3. Fräs lök och sardeller i smör ca 3 min. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll över vinägern och krydda med socker, salt och peppar.

  4. Stek köttet i smör ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  5. Servera köttet med mos, tomatconcassé, rucola och lite extra parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Kalvschnitzel av innanlår är ett väldigt mört kött. Stek det hastigt i riktigt het panna så att det fortfarande har en rosa kärna.