Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoli är snabblagad lyxmat. Nduja är en pasta gjord av salami med rejäl chilihetta. Den kommer från Kalabrien i södra Italien. Finns i välsorterade matbutiker.
Sätt ugnen på 250°. Blanda sparrisbroccolin med olja och salt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i nötterna och rosta ytterligare ca 5 min.
Bred nduja på köttskivorna och vik ihop dem. Stek köttet i 1 msk smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Ta upp köttet på ett fat och häll vatten, vin och fond i pannan. Låt koka upp. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i skyn tillsammans med 1 msk smör.
Blanda sparrisbroccoli och rucola. Häll skyn över köttet och garnera med basilika. Servera med sparrisbroccoli och bröd.