Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoli

Kalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoli är snabblagad lyxmat. Nduja är en pasta gjord av salami med rejäl chilihetta. Den kommer från Kalabrien i södra Italien. Finns i välsorterade matbutiker.

Kalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoliKalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoliKalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoli
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2kalvschnitzlar- (à 125 g)
  • 2 msknduja
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 0,5 mskkalvfond- konc
  • 0,5 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Broccoli

  • 200 gsparrisbroccoli- (bellaverde)
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskpinjenötter
  • 25 grucola

Garnering

  • basilika

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda sparrisbroccolin med olja och salt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i nötterna och rosta ytterligare ca 5 min.

  2. Bred nduja på köttskivorna och vik ihop dem. Stek köttet i 1 msk smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  3. Ta upp köttet på ett fat och häll vatten, vin och fond i pannan. Låt koka upp. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i skyn tillsammans med 1 msk smör.

  4. Blanda sparrisbroccoli och rucola. Häll skyn över köttet och garnera med basilika. Servera med sparrisbroccoli och bröd.

Vad tyckte du om receptet?