Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvschnitzel med grillad sparris

Mör kalvschnitzel med sommarens fräscha grönsaker.

Kalvschnitzel med grillad sparris
Kalvschnitzel med grillad sparris
Kalvschnitzel med grillad sparris
Annika Broman

Ingredienser

  • 500 gkalvinnanlår- i 4 skivor
  • 12 mskvin- torrt vitt (kan uteslutas)
  • citron
  • 16cocktailtomater- på kvist, ca
  • 16gröna sparris
  • parmesan- hyvlad
  • flingsalt- olivolja att pensla med
  • 1 dlpesto- färdigköpt
  • 12 mskcrème fraiche
  • bladbasilika- några blad, färsk

Gör så här

  1. Börja med krämen: Rör ut peston med crème fraiche. Lägg i en skål och ­dekorera med basilikablad.

  2. Ansa sparrisen och skär vid ­behov av den nedre träiga änden av ­sparrisstjälkarna. Pensla stjälkarna med olja och grilla dem knappt mjuka runtom. Strö över flingsalt. Dra dem åt sidan på gallret där värmen är lägre och håll dem varma medan köttet ­grillas.

  3. Banka ut köttet tunt mellan plastfilm. Salta och peppra skivorna. Grilla ­köttet snabbt på riktigt het grill. Skeda över några droppar vitt vin på varje skiva, när de är färdiggrillade.

  4. Lägg tomatkvistarna på grillen så de hinner bli heta (tar bara någon ­minut) medan köttet läggs upp med ­grillad sparris och toppas med hyvlad ­parmesan.

  5. Servera direkt med pestosåsen och de heta tomaterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök