Recept av Ulla Karlström och Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 34g
Kolhydrater: 37g
Kalvlever i tunna skivor steker du snabbt. En riktig delikatess serverad med lätt hallonvinägersky.
Potatismos: Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet. Pressa potatisen i potatispress. Blanda med crème fraiche och 2 msk av kokvattnet. Vispa med ballongvisp till ett luftigt mos.
Skär baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på leverskivorna. Stek dem på hög värme ca 1 minut på varje sida. Sänk värmen och låt dem steka ytterligare ca 3 min beroende på hur tjocka skivorna är. Lyft upp levern och häll i vinäger, 1 dl vatten och kalvfond. Låt skyn koka ihop ca 2 min.
Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola snabbt i kallt vatten och låt dem rinna av. Servera levern direkt med potatismos, hallonvinägersky, knaperstekt fläsk och lättkokta sockerärter.
Recept av Ulla Karlström och Charlotte Jenkinson