Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvlever med hallonvinägersky och potatismos

Kalvlever i tunna skivor steker du snabbt. En riktig delikatess serverad med lätt hallonvinägersky.

Kalvlever med hallonvinägersky och potatismos
Kalvlever med hallonvinägersky och potatismos
Kalvlever med hallonvinägersky och potatismos
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gkalvlever- i tunna skivor
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 0,5 dlhallonvinäger
  • 1 mskkalvfond- konc
  • 150 gsockerärter

Potatismos

  • 700 gpotatis- mjölig
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Potatismos: Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet. Pressa potatisen i potatispress. Blanda med crème fraiche och 2 msk av kokvattnet. Vispa med ballongvisp till ett luftigt mos.

  2. Skär baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på leverskivorna. Stek dem på hög värme ca 1 minut på varje sida. Sänk värmen och låt dem steka ytterligare ca 3 min beroende på hur tjocka skivorna är. Lyft upp levern och häll i vinäger, 1 dl vatten och kalvfond. Låt skyn koka ihop ca 2 min.

  4. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola snabbt i kallt vatten och låt dem rinna av. Servera levern direkt med potatismos, hallonvinägersky, knaperstekt fläsk och lättkokta sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström och Charlotte Jenkinson