Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvkotletter med marsalasky och ljummen gnocchisallad

Låt kalvkotletterna ligga framme i rumstemperatur ca 30 min före stekning för bästa resultat.

Kalvkotletter med marsalasky och ljummen gnocchisalladKalvkotletter med marsalasky och ljummen gnocchisalladKalvkotletter med marsalasky och ljummen gnocchisallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4kalvkotletter- (à 150 g)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör
  • 0,5 dlmarsalavin

Gnocchisallad

  • 500 gpotatisgnocchi
  • 50 gsötmandel- flagad
  • 1 krukabasilika
  • 2 dlparmesan- riven
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 dlvatten
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1vitlöksklyfta
  • 250 gtomater- små i olika färger
  • 250 gsockerärter

Tillbehör

  • 125 gsallad- blandad
  • 2salvia- kvistar

Gör så här

  1. Gnocchisallad: Blanda snabbt ihop mandel, basilika, parmesan, olja och vatten i en matberedare. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök.

  2. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Skär tomaterna i halvor, strimla ärterna. Blanda gnocchi med mandelpesto, tomat och ärter i en stor stekpanna. Låt allt bli varmt.

  3. Putsa kalvkotletterna och strö på salt och peppar. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida. Häll över marsalavinet och låt det bli varmt.

  4. Servera kotletter och marsalasky med gnocchi, sallad och salviablad.

Vad tyckte du om receptet?