Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvgryta 
med ­kantareller

En lite mer exklusiv gryta, perfekt när du får...väntat besök!

Kalvgryta 
med ­kantarellerKalvgryta 
med ­kantarellerKalvgryta 
med ­kantareller
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 600 gkalv- grytbitar
  • 1 lkalvbuljong- (konc fond+vatten)

  • 2 dlsherry
  • 8smålökar- eller steklökar
  • 200 gkantareller
  • 2 dlvispgrädde
  • majsstärkelse (Maizena)- att reda grytan med

  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt 3/4 av sherryn och kalvbuljongen. Sjud cirka 1 timme tills köttet börjar bli mört.

  2. Skala smålöken. Bryn löken i smör tillsammans med kantarellerna. Lägg över i grytan med köttet. Häll i grädden och sjud upp. Red av med majsena utrörd i lite vatten.

  3. Smaka av med resterande sherryn och salt och peppar.

  4. Garnera med lite plockad färsk timjan.

  5. Servera grytan med kokt potatis, stekta äpplen (se nedan) och svartvinbärsgelé.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök