Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugn: 125 grader Putsa kalvfilén. Salta, peppra, och bryn köttet runtom i smör. Sätt en digital termometer mitt i den tjockaste delen på köttet. Stek färdigt mitt i ugnen, 125 grader, tills innertemperaturen är 62 grader. Det tar cirka 35–40 minuter. Ta ut köttet och lägg över aluminiumfolie. Låt köttet vila, cirka 15 minuter innan det skärs upp. Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt tomatpurén och rör om. Späd med madeira, vatten och oxfond under omrörning. Låt skyn koka ihop tills cirka 3 1/2 dl återstår. Sila skyn och vispa ner dijonsenap och 2 tsk smör. Smaka av med salt och peppar. Skala och grovriv potatis, palsternacka och morot. Krama ur och låt rivet rinna av ordentligt i en sil. Blanda sedan med lite salt och svartpeppar. Smält smöret i en stekpanna och låt det tystna. Packa rotfrukterna jämnt i pannan med stekspade. Stek 5 minuter på medelvärme, vänd kakan med hjälp av en stor tallrik eller ett lock och stek ytterligare 5 minuter. Lägg upp på serveringsfat och skär kakan i tårtbitar. Woka delad svamp och skivade paprikor i olja en stor stekpanna, cirka 5 minuter. Skär köttet i centimetertjocka skivor och lägg upp på serveringsfat tillsammans med grönsakswoken. Servera med het sky, potatiskaka och machesallat.
Recept från Mitt kök