Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvfärsburgare med soltorkade tomater & basilikadressing

Tröttnat på vanliga hamburgare? Utmana klassiker med en ny variant på kalv.

Kalvfärsburgare med soltorkade tomater & basilikadressing
Kalvfärsburgare med soltorkade tomater & basilikadressing
Kalvfärsburgare med soltorkade tomater & basilikadressing
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 500 gkalvfärs
  • 1ägg
  • 1 litenlök- gul
  • 1vitlöksklyfta
  • 10soltorkade tomater
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 2 dlcrème fraiche
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 krukabasilika- färsk 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar

Till servering

  • italienskt lantbröd
  • smör- till stekning
  • rucola
  • rödlök
  • 4parmaskinka
  • parmesan

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, finhackad lök och vitlök och grovt hackade soltorkade tomater. Salta och peppra.

  2. Forma till fyra burgare och grilla på utegrillen eller stek i panna, 4–5 minuter på varje sida.

  3. Dressing: Blanda crème fraiche med majonnäs, basilika och finhackad vitlök och kör till en slät dressing med hjälp av en handmixer. Smaka av med salt och peppar.

  4. Dela brödskivorna och stek dem lätt i lite smör. Toppa med sallad, de varma burgarna, rödlöksskivor, en skiva skinka, hyvlad parmesanost och en sked basilikadressing plus sista brödskivan.

  5. Servera överbliven dressing vid sidan av tillsammans med några extra soltorkade tomater.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök