Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt en twist på köttbullarna till julbordet! Köttbullar gjorda på kalvfärs blir saftiga och goda.
Rårörda lingon: Häll bären i en bunke och låt dem halvtina. Tillsätt sockret och rör om tills det har smält, cirka 15 minuter.
Hacka hasselnötterna fint, men spara gärna lite grovhackade nötter till garnering.
Blanda ricotta med salt, peppar och vitlök i en bunke. Blanda i finhackade rosmarinblad och nötter. Blanda i färsen.
Forma färsen till små köttbullar. Stek i smöret i cirka 3 minuter, i tre omgångar. Efterstek utan lock cirka 5 minuter, eller tills de är genomstekta. Strö eventuellt över sparade nötter. Toppa med rosmarinblad. Servera med rårörda lingon.
Recept från Mitt kök