Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbädd är förpreppade hemma, bara att sätta in i ugnen 15–20 min före servering.
Skala potatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna och ånga av. Lägg potatisen i en ugnssäker form.
Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma den till runda biffar. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Lägg biffarna på potatisen.
Topping: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Blanda i vitlöken och låt fräsa med ca 1 minut. Blanda svampen med svampcrème, crème fraiche och soja. Klicka röran på biffarna och strö över ost. Lägg tomaterna runt om. Täck med plastfolie och förvara i kylen. Hit går att förbereda.
Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in formen (utan plastfolie) mitt i ugnen. Tillaga 15–20 min tills osten smält och fått fin färg. Garnera med basilika och servera.