Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbädd

Kalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbädd är förpreppade hemma, bara att sätta in i ugnen 15–20 min före servering.

Kalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbäddKalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbäddKalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbädd

Ingredienser

  • 500 gkalvfärs
  • 800 gpotatis
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 250 gkörsbärstomater

Topping

  • 250 gchampinjoner
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 1 burksvampcrème- med tryffel, Zeta (130 g)
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 msksoja- japansk
  • 2 dlparmesan- riven

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna och ånga av. Lägg potatisen i en ugnssäker form.

  2. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma den till runda biffar. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Lägg biffarna på potatisen.

  3. Topping: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Blanda i vitlöken och låt fräsa med ca 1 minut. Blanda svampen med svampcrème, crème fraiche och soja. Klicka röran på biffarna och strö över ost. Lägg tomaterna runt om. Täck med plastfolie och förvara i kylen. Hit går att förbereda.

  4. Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in formen (utan plastfolie) mitt i ugnen. Tillaga 15–20 min tills osten smält och fått fin färg. Garnera med basilika och servera.

Vad tyckte du om receptet?