Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvfärsbiff med pastasallad på tomat och spenat

Det här är ett recept från kocken Alexandra Zazzi. 

Räcker till två hungriga 10–14-åringar (som helst av allt är med och förbereder dagen innan.)

Kalvfärsbiff med pastasallad på tomat och spenat
Kalvfärsbiff med pastasallad på tomat och spenat
Kalvfärsbiff med pastasallad på tomat och spenat
Annika Broman

Ingredienser

  • 250 gkalvfärs
  • 1 stägg
  • 2 mskströbröd
  • 1 tsktimjan
  • salt
  • peppar

Pastasalladen

  • 200 gpastaskruvar
  • salt- till pastavattnet
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 msktomatpuré
  • 1 tskoregano- finhackad
  • 1,67 mskmjölk
  • 1 pktbabyplommontomater
  • 1 stbabyspenat- påse

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna, tag av en minut innan koktidens slut. Skölj av i kallt vatten. Lägg i en bytta med lock. Märk byttan med ”Nr ”

  2. Blanda 2 msk majonnäs med 1 msk tomatpuré, 1 tsk finhackad oregano och 1–2 tsk mjölk, smaka av med salt och peppar. Lägg i en bytta med lock. Märk byttan med ”Nr ”

  3. Köp hem ett paket babytomater och ett paket babyspenat. Skölj och lägg en näve i var sin bytta (eventuellt kan du dela tomaterna innan). Märk med ”Nr 3 och Nr 4”. (Visst kan man blanda denna sallad dagen innan, men vitsen är att barnen ska engagera sig själva i köket.)

  4. Skriv anvisningar till telningarna, enligt följande: ”Värm burgaren i ugn, 150 grader i 25 minuter, blanda under tiden 1 med 2 med 3 med  Ät lugnt vid köksbordet (inte framför tv eller dator) med knäckebröd och ett glas mjölk”.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Gör en dubbel sats av köttet och frys in styckvis.

Recept från Mitt kök