Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalvburgare med svamp dijondressing

Wallenbergare som hamburgare serveras med nystekt svamp.

Kalvburgare med svamp dijondressing
Kalvburgare med svamp dijondressing
Kalvburgare med svamp dijondressing

Ingredienser

  • 400 gkalvfärs
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5 lkantareller- färska (ca 150 g)
  • 1salladslök
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt

Dijondressing

  • 1 mskdijonsenap
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 mskvatten

Servering

  • 4bröd- mörkt skivor
  • 1sallad
  • 1 burklingon

Gör så här

  1. Arbeta ihop färs, grädde, salt och peppar till en smidig smet. Forma den till 4 burgare.

  2. Vispa ihop dressingen.

  3. Rensa och dela ev svampen. Skiva salladslöken.

  4. Smörstek svampen och vänd ner löken mot slutet. Krydda med salt.

  5. Smörstek burgarna 3–5 min på varje sida. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med svamp och lingon och ringla över dressing.

Vad tyckte du om receptet?