Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalv- och fläskkorv smaksatt med kummin och mejram

Korven håller ca 1 vecka i kylen, går också mycket bra att frysa.

Kalv- och fläskkorv smaksatt med kummin och mejram
Kalv- och fläskkorv smaksatt med kummin och mejram
Kalv- och fläskkorv smaksatt med kummin och mejram
Foto: Magnus Skoglöf

Kalv- och fläskkorv smaksatt med kummin och mejram

  • 750 gkalvkött- t ex rostbiff
  • 350 gfläskkarré- benfri
  • 350 gspäck
  • 0,5 krukamejram
  • 1,5 mskkummin- hel
  • 0,25muskotnöt
  • 1,5 msksvartpeppar- nymald
  • 1 msksalt
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 5 mgrisfjälster

Tillbehör

  • korvbröd- se recept
  • surkål- se recept se recept
  • senap

Gör så här

  1. Skär kött och späck i ca 2 cm stora tärningar. Hacka mejramen. Rosta kumminen i het stekpanna tills den fått färg. Låt kallna. Riv muskotnöten.

  2. Blanda köttet med mejram, kryddor och salt. Ställ bunken i kylen ca 1 timme.

  3. Mal allt på den grova skivan i en köttkvarn. Ställ färsen i kylen tills det är dags att stoppa korven.

  4. Lägg fjälstret i varmt vatten ca 5 min. Spola igenom det med kallt vatten.

  5. Blanda färsen med vinägern. Trä fjälstret på korvstopparen. Stoppa löst till ca 15 cm långa korvar. Snurra eller knyt mellan varje korv med hushållssnöre.

  6. Grilla korven runt om tills den är genomgrillad, ca 12 min. Låt korven vila på utkanten av grillgallret ca 5 min innan den serveras i korvbröd med grillad lök, senap och ketchup.

Vad tyckte du om receptet?