Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kalv i dill har milda och finstämda smaker med den rätta syrliga ättikssmaken på såsen. Laga och njut.
Skär kalvköttet i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala lök, morötter och kålrot. Skiva löken och hälften av morötterna. Strimla resterande morötter och kålroten. Lägg kött, lök, de skivade morötterna och lagerblad i en gryta. Häll på vatten så att det knappt täcker och tillsätt 2 tsk salt. Lägg på locket.
Koka upp och låt köttet sjuda 1 1/2– 2 timmar, tills det är mört. Skumma bort eventuellt skum som flyter upp till ytan med jämna mellanrum.
Sila över buljongen i en kastrull och koka tills ca 6 dl återstår. Häll i grädden och koka ytterligare ca 15 min. Tillsätt ättika och socker. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Koka upp skyn och vispa ner redningen. Låt koka upp.
Lägg dillen i en mixer och häll på ca 2 dl sås. Mixa till en slät och grön sås. Tillsätt resten av såsen.
Plocka bort fett och senor från köttet. Lägg det plockade köttet i såsen och koka upp igen. Krydda med salt och kyl därefter ner grytan.
Koka upp grytan när den ska ätas. Lägg ner de strimlade morötter och kålrötterna. Låt koka ca 5 min och servera grytan med kokt potatis.