Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En vacker, lättlagad, vegetarisk rätt!
Koka linserna i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Sila av vattnet och låt linserna rinna av. Skölj, dela och skär blomkålen i bitar. Repa grönkålen från de grova stjälkarna. Skala schalottenlökarna.
Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten, 5 minuter. Låt den rinna av i durkslag. Spara tio små blomkålsbuketter. Förväll grönkålen i lättsaltat vatten, 3 minuter. Spola av i kallt vatten och krama ur vattnet med händerna.
Mixa resten av blomkålen, grönkål och schalottenlökar, i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt linser, ägg, majsstärkelse, crème fraiche, gorgonzola, timjan, salt och peppar och kör till en jämn smet.
Värm ugnen till 200 grader. Klipp till en bit bakplåtspapper och lägg i botten på en smord avlång bakform, cirka 1 1/2 liter. Ös hälften av smeten i formen i formen, lägg blomkålsbuketterna sicksack i formen och täck med resten av smeten och jämna till ytan. Täck formen med ugnsfolie. Ställ formen i en liten långpanna och fyll på med vatten upp till hälften av formens kant. Grädda timbalen i nedre delen av ugnen, cirka 1 timme. Ta upp formen ur vattenbadet och låt svalna i formen.
Rödbetsröra: Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Skala rödbetorna. Låt de svalna och skär dem i klyftor. Vänd runt dem i en skål med yoghurt och riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
Vänd upp timbalen och skär i skivor. Servera med rödbetsröra. Garnera med timjan.
Recept från Mitt kök