Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kålsallader

Sötsyrlig krispig och god sallad. Passar perfekt till alla goda kötträtter.                  Krämig grönkål vill ingen hallänning vara utan på julbordet.

Kålsallader
Kålsallader
Kålsallader
ÅSA DAHLGREN

Sallad med rödkål, äpple och fruktig dressing

  • 0,5rödkålshuvud
  • 1rött äpple
  • 1 dlpersilja- grovhackad

Dressing

  • 0,5citron
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 mskhonung- flytande
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 dlrapsolja
  • salt
  • peppar

Grönkål

  • 1 ståndgrönkål- färsk
  • 2 msksmör
  • 1 dlskinkspad
  • 1 msksirap
  • 0,5 dlgrädde
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla kålen fint. Skölj och skiva äpplet.

  2. Blanda samman dressingen.

  3. Varva rödkål, äpple och persilja i en skål. Ringla över dressingen.

  4. Skölj och repa bladen från grönkålen. Skär den i grova strimlor. Fräs den i smör några minuter. Tillsätt skinkspad, sirap, grädde och krydda med salt och peppar.

  5. Sjud utan lock tills grönkålen fått en krämig konsistens.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök