Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kålsallad med asiatiska smaker

Kålsallad med asiatiska smaker passar perfekt till asiatiska nudelrätter och till grillad eller stekt fisk.

Kålsallad med asiatiska smakerKålsallad med asiatiska smakerKålsallad med asiatiska smaker
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 klyftarödkål- (400 g)
  • 1kålrabbi- (300 g)
  • 2salladslökar
  • 1 krukathaibasilika

Dressing

  • 1lime
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 msksesamolja
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksesamfrön- svarta
  • 2 mskrårössocker
  • 2 mskfisksås- asiatisk

Garnering

  • 1 dljordnötter- hackade
  • koriander

Gör så här

  1. Skär bort rotstocken och finstrimla kålen. Ansa och finstrimla kålrabbin. Ansa och finstrimla purjolöken. Repa bladen från thabasilikan. Blanda allt i en skål.

  2. Dressing: Pressa saften ur limen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och blanda med salladen.

  3. Garnera med jordnötter och koriander.

Vad tyckte du om receptet?