Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kålrotssoppa med äppeltopping


En mild soppa som toppas med bacon och äpplefräs.

Kålrotssoppa med äppeltopping

Kålrotssoppa med äppeltopping

Kålrotssoppa med äppeltopping

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 400 gkålrot
  • 1morot
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 dlvitt vin
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 2äpple
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 70 gbacon
  • 2 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. 1 Skala och tärna rotselleri och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en stor gryta.

  2. Tillsätt vatten, buljongtärningar och vin och koka tills kålroten är mjuk, cirka 30 minuter.

  3. Mixa soppan slät och tillsätt crème fraiche. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Späd med lite vatten om den är för tjock.

  4. Dela, kärna ur och tärna äpplena. Fräs knappt mjuka i smör i stekpanna tillsammans med strimlat bacon. Blanda med persilja och servera i soppan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök