Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kålrotsgratäng med fläskkarré och chilismör

Grönsaker som vuxit under jord går bra att äta även för den som följer LCHF – i lagom mängd och gärna med feta tillbehör.

Kålrotsgratäng med fläskkarré och chilismör
Kålrotsgratäng med fläskkarré och chilismör
Kålrotsgratäng med fläskkarré och chilismör
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 gfläskkarré- i fyra skivor
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 0,5 msksoja
  • 0,5 mskrapsolja

Kålrotsgratäng

  • 1kålrot
  • 3 dlvispgrädde
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- malen
  • 50 gost- riven

Chilismör

  • 75 gsmör- mjukt
  • 0,5chili- röd färsk, finhackad
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 1 tskchipotle chili pasta

Till garnering

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Kålrotsgratäng: Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och dela kålroten i fyra bitar. Skiva därefter bitarna tunt. Skala och skiva löken tunt. Hacka vitlöken.

  3. Varva kålrotsskivor, lökskivor och vitlök i en ugnsfast form. Salta och peppra mellan skivorna.

  4. Häll på grädden och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen i cirka 40 minuter.

  5. Chilismör: Rör ihop ingredienserna till chilismöret.

  6. Fläskkarré: Stek fläskkarrén. Salta och peppra. Blanda soja och olja och pensla köttet.

  7. Servering: Servera fläskkarrén med kålrotsgratäng och chilismör. Garnera med bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök