Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kålrabbipaj med dillfärskost

Recept på kålrabbipaj med dillfärskost. Dilltoppingen gör pajen extra krämig och god.

Kålrabbipaj med dillfärskost
Kålrabbipaj med dillfärskost
Kålrabbipaj med dillfärskost
Foto: Charlie Drevstam

Kålrabbipaj med dillfärskost

  • 150 gsmör
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 2 småägg

Fyllning

  • 600 gkålrabbi
  • 100 gprästost
  • 2ägg
  • 2 dlmjölk
  • 1 tsksalt

Topping

  • 200 gnaturell färskost
  • 100 gprästost
  • 2ägg
  • 2 dlmjölk
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda smör, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt äggen och knåda ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter, så att degen hänger lite över kanten. Ställ pajformen i kylen eller frysen, ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala och skär kålrabbin i 1 cm stora tärningar. Koka kålrabbin i lättsaltat vatten, 6–8 min, tills den är genommjuk med ett litet tuggmotstånd. Häll av kålrabbin och låt den svalna.

  3. Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen, ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.

  4. Lägg kålrabbin i pajformen. Riv osten och strö den över. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna. Blanda färskost, crème fraiche, dill och salt och bred ut över pajen.

Vad tyckte du om receptet?