Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kålrabbipaj med dillfärskost. Dilltoppingen gör pajen extra krämig och god.
Smält smöret och låt det svalna något. Blanda smör, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt äggen och knåda ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter, så att degen hänger lite över kanten. Ställ pajformen i kylen eller frysen, ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär kålrabbin i 1 cm stora tärningar. Koka kålrabbin i lättsaltat vatten, 6–8 min, tills den är genommjuk med ett litet tuggmotstånd. Häll av kålrabbin och låt den svalna.
Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen, ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Lägg kålrabbin i pajformen. Riv osten och strö den över. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna. Blanda färskost, crème fraiche, dill och salt och bred ut över pajen.