Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kålrabbi- och parmesanlåda med helstekt lammytterfilé är festlig helgmat. Parmesan ger extra smak åt den här krämiga lådan.
Kålrabbi: Sätt ugnen på 200°. Skala kålrabbin och hyvla den tunt på mandolin. Koka upp lätt saltat vatten och koka kålrabbiskivorna ca 1 minut. Låt rinna av.
Lättvispa äggen och vispa ner mjölk och grädde. Tillsätt parmesanen och krydda med salt. Lägg kålrabbin i en ugnssäker form. Häll över äggstanningen. Ställ formen mitt i ugnen och gratinera ca 30 min, tills den stannat.
Kött: Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i olivolja och smör i en stekpanna 6–8 min. Lägg över köttet i en ugnssäker form och ställ in det i ugnen bredvid gratängen.
Stek köttet tills innertemperaturen är ca 55°. Låt det vila ca 5 min innan det skärs i skivor.
Sallad: Skala moroten och hyvla den och gurkan tunt med mandolin. Blanda grönsakerna med salladsblad, citronsaft och olivolja. Krydda med salt.
Servera köttet med kålrabbilådan och salladen.