Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kålrabbi- och parmesanlåda med helstekt lammytterfilé  

Kålrabbi- och parmesanlåda med helstekt lammytterfilé är festlig helgmat. Parmesan ger extra smak åt den här krämiga lådan.

Mattias Larsson
Kålrabbi- och parmesanlåda med helstekt lammytterfilé  
Kålrabbi- och parmesanlåda med helstekt lammytterfilé  
Kålrabbi- och parmesanlåda med helstekt lammytterfilé  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 glammytterfilé
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja
  • 1 msksmör

Kålrabbilåda

  • 1 kgkålrabbi
  • 3ägg
  • 1,5 dlmjölk
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 50 gparmesan
  • 1,5 tsksalt

Sallad

  • 1morot
  • 1 bitgurka- (ca 10 cm)
  • 100 gsalladsblad- blandade
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Kålrabbi: Sätt ugnen på 200°. Skala kålrabbin och hyvla den tunt på mandolin. Koka upp lätt saltat vatten och koka kålrabbiskivorna ca 1 minut. Låt rinna av.

  2. Lättvispa äggen och vispa ner mjölk och grädde. Tillsätt parmesanen och krydda med salt. Lägg kålrabbin i en ugnssäker form. Häll över äggstanningen. Ställ formen mitt i ugnen och  gratinera ca 30 min, tills den stannat.

  3. Kött: Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det  runt om i olivolja och smör i en stekpanna  6–8 min.  Lägg över köttet i en ugnssäker form och ställ in det i ugnen  bredvid gratängen.

  4. Stek köttet tills innertemperaturen är ca 55°. Låt det vila ca 5 min innan det skärs i skivor.

  5. Sallad: Skala moroten och hyvla den och gurkan tunt med mandolin. Blanda grönsakerna med salladsblad, citronsaft och olivolja. Krydda med salt.

  6. Servera köttet med kålrabbilådan och salladen.

Vad tyckte du om receptet?