Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kålpudding till vardags

I stekpannan kan man snabbt göra en god kålpudding. Maträtter där man lagar allt i samma form är alltid praktiska - den här kålpuddingen innehåller både köttfärs, kokt potatis och kål.

Kålpudding till vardags
Kålpudding till vardags
Kålpudding till vardags
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 stvitkål- klyfta
  • smör- till stekning
  • 1 dlvatten
  • 2 msksirap
  • 500 gblandfärs
  • 0,5 stgul lök- hackad
  • 600 gpotatis- kokt kall
  • 1 stägg
  • 1 dlmjölk
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymalen
  • 3 dlvatten
  • 1 mskkalvfond

Till servering

  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt med osthyvel. Fräs den några minuter i smör. Häll på vatten och sirap och låt det koka in så att kålen blir mjuk. Lägg över kålen i en bunke.

  2. Blanda färs, lök, skalad grovhackad potatis, ägg, mjölk och kryddor.

  3. Hetta upp smör i en stor stekpanna. Lägg i färsen och platta ut den till en stor och tunn kaka. Stek köttfärsen några minuter tills den nästan är genomstekt.

  4. Häll på fonden och lägg kålen över köttfärsen. Lägg på ett lock och stek cirka 5 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök